Charlies-Travels- Africa Burn

We delen graag interessante plekken en tips, ook als we die aangereikt krijgen. Zo geeft Charlie van reisbureau Charlie’s Travels   een aantal originele mogelijkheden om het nieuwe jaar in te luiden. Daarvoor moet je natuur wel op reis. Lukt dat niet op korte termijn? Dan deelt hij ook alvast een aantal Daarom geeft hij ook een aantal inspirerende festivals voor de bucketlist van 2019. Vijf keer dansen op ‘Afrikaanse beats’.

1. Kilifi New Years Festival, Kenia: Start 2019 in tropische sferen

Op het knallende festival Kilifi New Years in Kenia, wordt het nieuwe jaar spectaculair ingeluid. Drie dagen lang wordt het tropische feest op Afrikaanse beats, gevierd aan een azuurblauwe zee. Kilifi is een klein hippie paradijs pal aan de Indische Oceaan. Jonge en hippe Kenianen – én Oegandezen, Tanzanianen en expats – trekken tijdens oud en nieuw massaal naar de kust om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. Er klinken beats van dj's uit de hele wereld en is er ruimte voor kunst, eten, waterglijbanen en verstopte plekjes. Als klap op de vuurpijl wordt er om twaalf uur een bonfire gemaakt, groter dan je ooit gezien hebt. Happy 2019!

2. AfricaBurn, Zuid-Afrika: het Afrikaanse antwoord op Burning Man

Kilifi New Year gemist? Geen probleem, want van 29 april tot en met 5 mei gebeurt het: AfrikaBurn.   Dit festival is de Zuid-Afrikaanse versie van het beroemde Amerikaanse Burning Man. Je verlaat de realiteit wanneer je de desolate woestijn betreedt van Tankwa Karoo National Park in Zuid-Afrika. Een week lang kun je genieten van de surrealistische en dromerige omgeving, kunst, activiteiten en muziek.


3.      Nyege Nyege,  Oeganda: dansen aan de oevers van de Nijl

Komend jaar viert het festival Nyege Nyege z'n vijfde editie, en wordt elk jaar groter. Het vindt plaats in de eerste week van september en is hét jaarevenement in Oeganda. Vier dagen lang wordt een verlaten terrein van een resort omgetoverd tot een magisch muziekfestijn. Aan de oevers van de Nijl, nabij Jinja, genesteld tussen oerwoudvegetatie en overblijfselen van een spookresort, vind je diverse stages waar internationale dj's dag en nacht door draaien.

 

Nyege Neyege Festival-Uganda

Kilifi New Year is Kenya’s first transformational festival! What are you doing this New Year?Grab your tickets today while they last! - Mookh (MPESA): https://bit.ly/2NOydjR- Festicket (Pay by card): http://festkt.co/E0Lif4 #BeneathTheBaobabs(Credit:Janna Deeble)

Geplaatst door Kilifi New Year op Zaterdag 8 december 2018

Incase you missed this! Last year's official Kilifi New Year 2019 video!!! We can’t wait to put on another explosive show for you all this year! Bigger, Better, Bush, Beach, Beats, Bass! www.beneaththebaobabs.com

Geplaatst door Kilifi New Year op Donderdag 22 november 2018

4.      Lake of Stars, Malawi: livemuziek onder de sterren

Als je even genoeg hebt van elektronische muziek en liever luistert naar een akoestische set, dan is er het Lake of Stars festival in Malawi een aanrader. Laat je schoenen maar thuis want dit festival ervaar je op blote voeten: het vindt namelijk eind september plaats op het strand aan de kust van Malawi. Op de diverse stages op het zand zijn er optredens van artiesten van over de hele wereld in verschillende genres. De muziek, koude biertjes, het zand tussen je tenen en de oceaan zorgen voor een ultieme  non-stop chill vibe. En dat vier dagen lang. Ga je met je kids op  pad? In juni is er een variant voor de kleinsten in samenwerking met Unicef.


5.      Sauti za Busara, Tanzania: een Afrikaanse experience

Voor een traditioneler muziekfestival, kun je van 7 tot en met 10 februari naar Sauti za Busara, op het tropische Zanzibar in Tanzania. Waar voor de andere festivals, DJ’s en muzikanten uit alle uithoeken van de wereld overvliegen, is Sauti za Busara een viering van de Swahili muziek. Zoals ze zelf zeggen: “We brengen mensen bij elkaar om te genieten van Afrikaanse muziek onder de Afrikaanse lucht.” Vier dagen en nachten, 44 shows, 400 artiesten in een traditionele, kleurrijke optocht, eten, drinken, kunst… Bij Sauti za Busara adem en leef je Afrika. Kijk hier voor een fotoimpressie.


Nog meer inspiratie nodig voor de beste Afrikaanse festivals? Check dan de beste tips van CNN. En Kaapstad is zeker de moeite waard. Angelique bezocht het festival en de prachtige stad al in 2011 voor Jazzim. Lees HIER het artikel.

Over Charlie’s Travels
Charlie’s Travels is dé reisspecialist als het gaat om op maat gemaakte off the beaten track-ervaringen in Afrika. Het verhaal achter het bureau Charlie’s Travels leest als een jongensboek: na zijn studententijd besluit oprichter Charles Witlox reizen door Afrika te organiseren. Van lustrumreizen voor jaarclubs, tot unieke reisbelevingen voor koppels en families, alles op maat en afgestemd op de wensen van de reiziger. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met een internationaal reislustig team van zo’n 30 man, opererend vanuit de jungle villa in Nairobi, Kenia. Naast het organiseren van reizen, produceert Charles met zijn team tevens zijn eigen Afrika reisprogramma op YouTube, waarin hij het échte Afrika laat zien. Meer informatie over Charlie’s Travels is te vinden op www.charlies-travels.com