5 fotografietips van Nieuw-Zeelandse Juergen Schacke

De van origine Duitse fotograaf Juergen Schacke (1968) voelde zich dusdanig overladen door de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland, dat hij er jaren geleden naar emigreerde. Zijn foto’s en Wilderness Gallery shop zijn inmiddels een begrip in het westkustplaatsje Hokitika en vér daarbuiten. En daarom deelt hij speciaal met ons, vijf nuttige tips hoe en waar je op toegankelijke plekken kunt fotograferen op het Zuidereiland. 

Tekst: Angelique van Os | Fotografie: Juergen Schacke  

1. Het strand

“Mijn favoriete plek is het strand (van Hokitika), met de bergen op de achtergrond. Dat alleen al vormt een prachtige combinatie. Ik leg graag van dichtbij het drijfhout vast, dat is soms al kunst van zichzelf. Met alle gekleurde lagen en vormen. Maar ook de onstuimige golven, het schuimwater en de wind die over het land raast, geven beweging en levendigheid, wat interessant is om te fotograferen.”

2.Het regenwoud

“Ik ga graag naar het regenwoud vlak na een fikse regenbui. Dan is er nog meer dynamiek in het bos. Alles glinstert. De vogels komen weer tevoorschijn. Druppels druipen van de bladeren. Prachtig.”

3. Stop onderweg

“Er valt in Nieuw-Zeeland alleen al zoveel te zien tijdens een roadtrip. Stop af en toe eens onderweg en laat je verrassen. Loopt een half uurtje een bospad in en je zult verstelt staan van wat je tegenkomt. Alleen het mos is al zo mooi.”

4. Arthur’s Pass

“Rond de alpen van Arthur’s Pass bezoek ik altijd de Kea’s. Het zijn hele nieuwsgierige vogels en daarom fantastisch om te fotograferen. De meesten kennen me inmiddels wel. Ik ga vaak naar een specifieke plek in de heuvels en roep ze: Kea, Kea. Dat is de klank die ze zelf ook maken. Vervolgens wacht ik twintig minuten en dan komt er veelal een hele groep tevoorschijn. Gek genoeg staan de papegaaien niet op een lijst van bedreigde diersoorten en dat zou wel moeten, want omdat ze vrij tam zijn, stellen ze zich kwetsbaar op. Helaas zijn er mensen die daar misbruik van maken en lopen de aantallen drastisch terug.”

5. Pinguïns

“Ik onthul mijn locaties niet om de pinguïns te beschermen, maar als je gebrand bent om deze vogels vast te leggen, speur dan naar sporen op het strand en rond de duinen. Je moet geduld hebben, maar vooral ’s avonds en ’s nachts komen ze tevoorschijn.”

 Lees HIER het interview met Juergen Schacke.

TAGS

Vond je dit artikel leuk? Share it with the world!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Lees meer verhalen en tips

dolomieten-zuid-tirol-dt-henk-bothof Natuur

Huttentocht Dolomieten: 48 uur wandelen door natuurpracht

Zuid-Tirol barst ervan: adembenemende huttentochten dwars door de ruige Dolomieten. De Dolorama …

Lees meer
panorama-alpinn-kronplatz-dolomieten-henk-bothof Mensen & Cultuur

Messner Mountain Museum en andere blikvangers van Kronplatz Zuid-Tirol

Kronplatz staat vooral bekend als de populairste skiberg van Zuid-Tirol. De troef …

Lees meer
pauliina-syrjälä-ulla-nikula-muziek-van-finland-rik-van-boeckel-kopie Mensen & Cultuur

Muziek van Finland: eeuwenoude instrumenten blijven geliefd

Finland staat bekend om rust en ongerepte natuur. Maar door de wat …

Lees meer
kaapverdische-muziek-arlinda-lima-rik-van-boeckel Mensen & Cultuur

Kaapverdische muziek brengt verbinding

Cesária Évora (1941-2011) maakte Kaapverdische muziek wereldberoemd. Haar spirit en die van …

Lees meer