ANVR en Minister Stef Blok nemen ‘Corona’-maatregelen voor reissector

Over de hele wereld raast inmiddels het Corona-virus. Naast ondernemers, de kunstwereld en horeca, wordt ook de reiswereld hard getroffen. Reizen is de komende weken, wellicht maanden onmogelijk. Reisbrancheorganisatie ANVR en minister Stef Blok slaan de handen ineen.

Tekst: Angelique van Os

Reisbrancheorganisatie ANVR liet middels een persbericht weten dat Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, zijn betrokkenheid heeft betuigd aan de reissector in deze bizarre Corona tijden. “We moeten lastige en verstandige maatregelen nemen voor reizigers”, aldus Blok.

Voorzitter van de ANVR, Frank Oostdam, geeft aan dat uiteraard de reissector zijn steentje wil en moet bijdragen om het virus in te dammen. Maar dat Oostdam namens de ANVR kenbaar maakt dat hij wil voorkomen dat vele bedrijven te maken krijgen met cashflow problemen. Daarom heeft de sector samen met de SGR de Corona-voucher ontwikkeld. Oostdam: “Reisondernemingen vragen reizigers begrip te hebben voor deze nieuwe situatie en om hun reis om te boeken of de ‘Corona-voucher’ te accepteren, zodat zij op een later tijdstip hun gewenste vakantie kunnen beleven.”

Tevens roept Oostdam de overheid op om de reissector te ondersteunen met aanvullende, substantiele, sectorspecifieke financiele maatregelen. Dit heeft hij gisteren besproken met Stef Blok. Volgens de ANVR heeft de minister toegezegd de situatie van de reissector onder de aandacht te brengen in het kabinet. Het is afwachten hoe dit verder uitpakt.

Ook wij ondervinden hinder van het Coronavirus en kunnen niet op pad om mooie verhalen te schrijven. Gelukkig hebben we nog wel wat op de plank liggen wat we de komende tijd kunnen delen. We zijn in gedachten bij al die reisorganisaties die ontstellend hard werken, veel trips moeten annuleren, omboeken en een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Kijk HIER op de ANVR- website voor meer informatie over COVID-19.

TAGS

Vond je dit artikel leuk? Share it with the world!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lees meer verhalen en tips

Cape pangolin- Wildlife

Bescherming schubdier centraal in WWF-campagne

Het schubdier (pangolin) is het meest illegaal verhandelde zoogdier op aarde. Het …

Lees meer
camping-buitenland-mongoolse-yurt Outdoor

Tip Nederland: Buitenleven proeven in ontstress-hutten

‘t Buitenland is allesbehalve een gewone camping. Je slaapt er in Mongoolse …

Lees meer
jack-wolfskin-gadgetary-tas-vliegtuig Testtip

Testtip: Gadgetary Black Jack Wolfskin

Tekst: Angelique van Os | Foto’s: Henk Bothof Voor globetrotters zijn kleine …

Lees meer
nepal-chitwan-vulture-program Reistips

Nepal wildlife tip: Jatayu gieren restaurant

Gieren zijn niet de prachtigste of vriendelijkste vogels. Ze hebben een wat …

Lees meer