Covid-19 reisvlogs uit de hele wereld

Nu we in gekke, onzekere tijden leven en het niet is toegestaan om de wereld rond te reizen vanwege Covid-19, willen we toch dromen van mooie bestemmingen en delen hoe het eraan toegaat in de op die plekken. Daarom brengen wij van Pure off the Road de wereld virtueel naar je toe met covid-19 vlogs. We hebben we contact gezocht met onze internationale vrienden om hen te vragen hoe ze leven met het Corona-virus.

We stellen vragen zoals in hoeverre beïnvloedt het Covid-19 virus het gewone leven? Welke impact heeft de situatie op dieren in het wild en onderzoekers in Botswana? Hoe leef je als muzikant zonder optredens in Noorwegen? Hoe ver gedijen tijgers meer in Nepal nu de toeristen wegblijven? Hoe ver is het mogelijk om de Italiaanse familiegeest in Toscane levend te houden? In korte video’s vertellen onze contacten over hun ervaringen en laten ze hun wereld zien in tijden van Corona. Ga met ons mee. 

Henk & Angelique

Vlog 1: José Reinink, Nieuw-Zeeland

De eerste Covid-19 vlog die we willen delen komt uit Nieuw-Zeeland. Angelique stelt je voor aan haar vriendin José Reinink.

UPDATE: Na vier weken op 28 april, is de lockdown in Nieuw-Zeeland opgeheven. De strenge maatregelen zijn sinds half mei versoepeld en er het land is inmiddels Coronavrij.

Als je meer wilt lezen of inspiratie zoekt over Nieuw-Zeeland, wanneer het in de toekomst weer mogelijk is om internationaal te reizen, kijk dan HIERHIER en HIER.

Vlog 2: Ronald Ssempewna, Oeganda

Voor de tweede vlog nemen we je mee naar Oeganda, Oost-Afrika. Hier ontmoet je onze vriend Ronald Ssempewba, een freelance safarigids. Hij vertelt over de moeilijke situatie voor het gewone volk in zijn land.

UPDATE: de nationale parken in Oeganda zijn weer open vanaf 5 juni. Vliegen naar Entebbe is nog onduidelijk, maar je moet er in ieder geval op tijd zijn!

Lees HIERHIER en HIER meer over Oeganda en diens prachtige natuur.

Vlog 3: Karl Seglem, Noorwegen

In vlog drie vertelt de Noorse saxofonist, geithornist en componist Karl Seglem zijn persoonlijke verhaal. Hij neemt ons mee naar zijn buitenhuis in de buurt van Bergen, waar hij componeert, gedichten schrijft en rust vindt. Tevens laat hij de stilte doorklinken in een solostuk op zijn geithoorn.

Meer weten over Karl en Noorse jazz? Lees HIER het artikel dat Angelique schreef voor Jazzism.  En zie hiernaast zijn nieuwe video van het stuk Heilbrunn Oxofon. Hier kun je meer muziek vinden van Karl.

Vlog 4: Wilderness Safaris, Botswana

In vlog 4 schenken we aandacht aan de exclusieve reizen van Wilderness Safaris, waarmee we in 2019 op een klassieke safari gingen naar Botswana. Ecoloog Rob Taylor en manager van Mombo Camp Sean van der Merwe komen aan bod en vertellen over de impact van het Corona virus voor hun concessies en het wildlife in de Okavango delta.

Lees ook onze reportage over het waterrijke leven in de Okavango delta.En het verhaal over een klassieke game drive en tot slot hebben we nog zeven safaritips voor je.

Tot slot post Wilderness Safaris zelf ook veel blogs, berichten en video’s. Lees HIER bijvoorbeeld een gedicht van Sean van der Merwe over zijn ervaring in de wildernis tijdens Covid-19. Wil je inspiratie opdoen van de verfijnde keuken van Wilderness, kijk dan HIER voor heerlijke recepten.

Vlog 5: Fattoria La Vialla, Toscane

In deze vijfde vlog vertelt Céline Krüger over de situatie in Toscane. Celine werkt als pr/marketing-medewerker voor een van onze favoriete agro tourismo’s, het biodynamische familiebedrijf Fattoria La Vialla. We komen hier al heel wat jaartjes en zijn blij om te zien dat het langzamerhand wat beter gaat in het gebied en in heel Italië.

UPDATE: Vanaf 3 juni gaan de grenzen weer open. La Vialla gaat weer open vanaf half juni. Voor exacte datum, check de website.

Wil je meer weten over de overheerlijke culinaire producten van Fattoria La Vialla en de hartelijkheid van deze Italiaanse familie? Lees dan HIER en HIER onze verhalen.

Vlog 6: GOIN Travels, Roemenië

In onze zesde vlog toont Martijn Westdijk van GOIN Travels de harde werkelijkheid onder de strikte handhaving in Roemenië en grote problemen die er gaande zijn, zoals een grootschalige illegale houtkap die de laatste grote oerbossen van Europa ernstig bedreigen. Daarnaast vertelt hij over zijn eigen (spirituele) retreats in Transsylvanië die hij afgelopen jaar heeft opgestart.

Meer weten over Martijn? Hij is erg actief op socials, zoals Facebook.

We hopen later dit jaar of in 2021 een bezoek te brengen aan het fraaie Transsylvanië en tot rust te komen met GOIN Travels.

Vlog 7: Dos Winkel, Sea First (België)

In vlog 7 is het woord aan wereldreiziger, onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer Dos Winkel. Dos vertelt over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de lockdown en het effect op de natuur en in het bijzonder op de zee.

Binnenkort is de fotograaf te gast met een eigen Photostory op onze site.

Vlog 8: Daniel Pfitscher, Pfitscher Winery Zuid-Tirol

Voor deze achtste vlog reizen we wederom naar Italië. Dit keer naar het noordelijke Zuid-Tirol. Deze regio is in maart en april behoorlijk getroffen door het Coronavirus en heeft een grote impact gehad op het dagelijks (bedrijf)leven. Gelukkig herstelt het land zich weer aardig inmiddels. Daniel Pfitscher vertelt over zijn familiebedrijf Pfitscher Winery, dat prachtig gelegen is in de heuvels van Montagna. En nu de grenzen sinds 3  juni weer open zijn, zal het bezoek langzamerhand ook vanuit het buitenland weer aantrekken naar dit fraaie wijnhuis.

Meer lezen over Zuid-Tirol? Kijk HIER

Lees meer verhalen en tips

dolomieten-zuid-tirol-dt-henk-bothof Natuur

Huttentocht Dolomieten: 48 uur wandelen door natuurpracht

Zuid-Tirol barst ervan: adembenemende huttentochten dwars door de ruige Dolomieten. De Dolorama …

Lees meer
panorama-alpinn-kronplatz-dolomieten-henk-bothof Mensen & Cultuur

Messner Mountain Museum en andere blikvangers van Kronplatz Zuid-Tirol

Kronplatz staat vooral bekend als de populairste skiberg van Zuid-Tirol. De troef …

Lees meer
pauliina-syrjälä-ulla-nikula-muziek-van-finland-rik-van-boeckel-kopie Mensen & Cultuur

Muziek van Finland: eeuwenoude instrumenten blijven geliefd

Finland staat bekend om rust en ongerepte natuur. Maar door de wat …

Lees meer
kaapverdische-muziek-arlinda-lima-rik-van-boeckel Mensen & Cultuur

Kaapverdische muziek brengt verbinding

Cesária Évora (1941-2011) maakte Kaapverdische muziek wereldberoemd. Haar spirit en die van …

Lees meer