Testtip: reizen met de Bedbox van Jetkids

Met een peuter vliegen kan een behoorlijke uitdaging zijn, laat staan dat je -zoals ik- naar de andere kant van de wereld afreist. Mijn trip naar Nieuw-Zeeland begin 2018 was dan ook de ultieme test om de Bedbox van Jetkids, een innovatieve all-in one trolly en slaapkoffer, uit te proberen. 

Tekst & foto’s: Angelique van Os 

De uitdaging begint al op Schiphol, want met een zeer beweeglijke peuter van drie jaar zijn lange wachtrijen voor de douane een crime. Gelukkig biedt de Bedbox van Jetkids wat verlichting, want voor peuters en kleuters is de koffer bruikbaar als opvolger van de trunki (de vrolijke kleurrijke koffertjes waar kinderen ook op kun-nen rijden en uitrusten). Mijn zoontje Kasper steelt er vervolgens de show mee, want zittend op de koffer zwaait en lacht hij naar voorbijgangers. Helaas doet zo’n koffer geen wonderen en neemt hij nog steeds af en toe de benen. Hij wordt jen-gelend en vermoeid van het wachten. Wel is het een goede afleiding en zodra de wachtrij in beweging komt, klautert hij weer op de koffer om verder te rijden. Wan-neer we de paspoortcontrole achter de rug hebben, kan hij lekker even racen en gebruikt hij de koffer als loopwagen, wat prima kan vanwege de flexibele en stevige wieltjes. Eenmaal in het vliegtuig plaatsen we het koffertje na het opstijgen rechtop in het verlengde van de stoel, waar mijn zoon z’n beentjes kan strekken.

Onze vlucht naar Nieuw-Zeeland neemt in totaal ruim 23 uur (!) in beslag, met een tussenstop in Hong Kong van vijftien uur. De eerste uren slaapt mijn zoon niet, maar kijkt wel relaxt filmpjes en maakt puzzeltjes. Helaas wil mijn eigenzinnige peuter niets weten van het matrasje, dus die blijft ongebruikt in de koffer. Zo’n twee uur voor aankomst in Hong Kong valt mijn zoon in slaap. Na te hebben bijgeslapen en gezwommen in een nabijgelegen hotel, vervolgen we onze reis met nog eens ruim 11 uur vliegen. Kasper is weer fris en wuift vrolijk naar de Aziatische beambtes en stewardessen vanaf zijn Bedbox. De tweede helft van de vlucht slaapt hij ruim zeven uur vanaf zijn stoel, wat ook voor ons als ouders erg prettig is. 

De terugreis verloopt redelijk vergelijkbaar, hoewel Kasper dit keer helaas nauwe-lijks slaapt en niet wil liggen op de stoel. Dat ligt echter niet aan de Bedbox. Verder heb ik het matrasje uit de koffer gehaald om meer gebruik te maken van de beperk-te opbergruimte. Twintig liter lijkt aardig wat, maar met het matrasje en een deken-tje is de smalle koffer snel gevuld. Nu is er meer plek voor extra kleertjes, boekjes, eten en knuffels. Weer terug op Nederlandse bodem gebruiken we de koffer ook in de trein, want ook daarvoor is de Bedbox prima geschikt. 

Pluspunten 

  • Fraai sober ontwerp, maar de felle rode of blauwe accentkleuren maken er een heuse eyecatcher van. De bijgeleverde stickers zouden wel iets vrolijker kunnen qua kleuren wellicht, maar dat kun je natuurlijk prima zelf aanvullen.
  • Makkelijk om te bouwen als verlengstuk van een stoel, dan wel bedje. Zorgt daarmee voor rust tijdens de vlucht of je kind nu wel of niet slaapt en daarmee is de koffer uniek. 
  • Flexibele en sterke wieltjes.
  • Duurzaam kunststof materiaal; kan tegen een stootje en dat moet wel met kleine kinderen.
  • Prettig voor onderweg tijdens het lange wachten, dan wel handig om de loopafstanden op vliegvelden te overbruggen.

Minpunten

  • De trek- annex draagband is aan de korte kant, waardoor je bij enige vaart dan wel wanneer je de koffer als volwassene trekt, snel de wieltjes tegen je hiel aanstoot, de koffer abrupt tot stilstand komt en het kind er vervolgens af valt. Dit gebeurde meerdere malen, waardoor ik de band provisorisch heb verlengd met een touwtje. Niet ideaal, maar wel effectief, want op de terugweg gebeurde dit nauwelijks meer. Tevens loopt het niet prettig wanneer je langer bent met een kort touw, dus dat vind ik een serieus minpunt. Jetkids zou dit makkelijk kunnen aanpassen door een verstelbare, langere band te leveren bij de koffer. Probleem opgelost. 
  • De inhoud van de koffer is beperkt; met het matrasje en dekentje en een setje extra kleren zit de koffer vol. Iets meer ruimte is wenselijk, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de beperkte afmeting van de vliegtuigstoelen. 
  • De Bedbox is niet toegestaan bij alle airlines. De budgetmaatschappijen doen er vaak wat moeilijk over, hoewel dat raar is, want het neemt weinig extra ruimte in beslag wanneer je een stoel hebt geboekt. Wel verstandig dus om van te voren bij de vliegmaatschappij even te checken of de koffer als handbagage mee mag.

Conclusie

De Jetkids Bedbox is een fraai en handzaam product waar je kind zelf ook veel plezier mee heeft. Het verlicht een lange, vermoeide reis voor het hele gezin. Voor baby’s en dreumesen betekent het wel dat je een extra stoel moet boeken, maar als je kind lekker slaapt ben je zelf ook meer uitgerust. Een goede start van een vakantie en het geld waard! 

“De Bedbox is een fraai en handzaam product”

Achtergrond

De Bedbox van het merk Jetkids is in 2008 bedacht door een Noors echtpaar, beiden werkzaam in de reis- en vliegbranche. Als frequent flyers en ouders van drie jonge kinderen, ervoeren ze regelmatig de herkenbare slaapproblemen die reizen met zich meebrengt. Dat moest anders. Na jaren van ontwerpen, verfijn-en en voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften, is de Bedbox het resultaat. De speciale koffer van slechts drie kilo met een inhoud van 20 liter is deels uit-klapbaar vanwege de uitschuifbare dekstel en biedt daarmee jonge kinderen meer beenruimte en zelfs ligruimte in het verlengde van de stoel. Met een bij-geleverd licht matrasje en bijbehorende zijkussentjes kunnen vooral baby’s en dreumesen volledig liggen en -hopelijk- lekker slapen. En handig, je kunt het wasbare matrasje voor de kleintjes ook als verschoonkussen gebruiken. De Bedbox is in principe te gebruiken voor kinderen van 0 tot 7 jaar, hoewel ik me afvraag of kleuters ouder dan vijf er daadwerkelijk nog op willen zitten en het qua beenruimte past. 

De Jetkids Bedbox is verkrijgbaar in het rood of blauw en kost 159,- euro. In Nederland is de koffer onder andere te koop bij reisartikelen.nl klik HIER om naar de website te gaan.

bedbox-jetkids

TAGS

Vond je dit artikel leuk? Share it with the world!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Lees meer verhalen en tips

dolomieten-zuid-tirol-dt-henk-bothof Natuur

Huttentocht Dolomieten: 48 uur wandelen door natuurpracht

Zuid-Tirol barst ervan: adembenemende huttentochten dwars door de ruige Dolomieten. De Dolorama …

Lees meer
panorama-alpinn-kronplatz-dolomieten-henk-bothof Mensen & Cultuur

Messner Mountain Museum en andere blikvangers van Kronplatz Zuid-Tirol

Kronplatz staat vooral bekend als de populairste skiberg van Zuid-Tirol. De troef …

Lees meer
pauliina-syrjälä-ulla-nikula-muziek-van-finland-rik-van-boeckel-kopie Mensen & Cultuur

Muziek van Finland: eeuwenoude instrumenten blijven geliefd

Finland staat bekend om rust en ongerepte natuur. Maar door de wat …

Lees meer
kaapverdische-muziek-arlinda-lima-rik-van-boeckel Mensen & Cultuur

Kaapverdische muziek brengt verbinding

Cesária Évora (1941-2011) maakte Kaapverdische muziek wereldberoemd. Haar spirit en die van …

Lees meer