TIP: 4x Hotel iglo: van sterrenzicht tot strodak

De nieuwsgierige reiziger die ‘s winters op pad gaat moet het een keer ervaren: een overnachting in een iglo. Er zijn steeds meer mogelijkheden en varianten. We selecteerden een aantal tips.


Tekst: Angelique van Os| Foto’s: Hayema Heerd |  Iglu Village Khütai | Kakslauttanen Arctic Resort, Lapland-Iglo Dorf

1. Hayema Heerd

Het begon zeven jaar geleden met en familie-bed op de hooizolder, waarbij ze de fantasie van de kinderen lieten spreken. Inmiddels runnen Wil Hoogeboom en haar man Hans Reinders rond hun boerderij de Hayema Heerd, in het Groningse Oldehove, hun eigen camping, stro-hotel en drie stro-iglo’s. Door de warmte en goede isolatie van het stro is het mogelijk om ook in de winter te overnachten in de iglo’s. De grote dakkoepel biedt uitzicht op de sterren. Binnen zijn de strowanden bedekt met doorzichtige stof-fen en pruttelt een kacheltje. En, je slaapt op een verend strobed met een topic matrasje. Het stro wordt elk jaar ververst en gaat terug naar de lokale boer. Zo ging dat vroe-ger ook, nostalgie pur sang. Buiten is niets dan ruimte en uitgestrekte Groningse vergezichten. Er zijn twee vierpersoonsiglo’s en één tweepersoons iglo.

Kosten: €95 euro p.p.p.n. |kinderen t/m 12 jr: €25, inclusief ontbijt.| hayemaheerd.nl

2. Iglu Village Khütai

Op zo’n driekwartier rijden van het Oostenrijkse Innsbruck, ligt op ruim 2000 meter hoogte het wintersportgebied Khütai dat zijn eigen Iglo-dorp heeft. Je kunt kiezen uit een basic iglo, romantiek of een combinatie met het nabijgelegen viersterren Sporthotel Khütai. De wanden van de iglo’s zijn fraai versierd met sneeuw-art en om warm te worden kun je aanschuiven bij de ijsbar voor een sterk drankje, een hete douche nemen of letterlijk vroeg onder de wol kruipen. Verder staan ‘eskimo’-sporten als sneeuw-golf en frisbeeën op het menu en eet je kaasfondue.

De iglo’s zijn geschikt voor twee (€329) tot zes (€124) p.p.p.n.| iglu-village.at/en/  

3. Kakslauttanen Arctic Resort 

In Fins lapland, vlakbij het nationale park Urho Kekkonen, ligt het bijzondere winterverblijf Kakslauttanen Arctic Resort. Hier vind je diverse chalets en authentieke Finse huisjes, maar de glasiglo’s en Kelo-glas iglo’s stelen de show. Eerstgenoemde is bijna volledig omringd door glas, waardoor je ongetwijfeld het gevoel krijgt op te gaan in de natuur. Een pak sneeuw en een laag gordijntje zorgen voor privacy. Er zijn tweepersoons en vierpersoons iglo’s. De grote varianten hebben eigen sanitair.

De Kelo-glas iglo’s bestaan uit een comfortabel chalet (inclusief sauna), met daaraan vast een glasiglo gebouwd. Dus hierbij heb je het comfort en de ruimte van een huis, gecombineerd met de romantiek en prachtig uitzicht op het Noorderlicht. Overigens kun je duurzame activiteiten ondernemen van rendier-, husky- tot paardijsafari en natuurlijk zijn er diverse wintersportactiviteiten.

Meer info: kakslauttanen.fi/en

4. Iglu Dorf.com

Een website dat overzicht geeft van zes verschillende steden in Zwitserland waar iglo-accommodaties worden aangeboden is igludorf.com. Voor ons sprong de Romantische iglo suite eruit, die te vinden is in Davos-Klosters, Gstaad en Zermatt. Deze suite, die fraai gedecoreerd is met sneeuwkunst aan de wand, bestaat uit drie aan elkaar gekoppelde iglo’s, met onder andere je eigen sauna (behalve in Zermatt) en in de buitenlucht een privé-jacuzzi onder de sterren. Gidsen gaan met je op pad voor een avondsneeuwschoenwandeling en je wordt verwend met hapjes, prosecco, goede morgen thee en een fondue diner. Kosten zijn wel prijzig: ca. 420,- euro per persoon per nacht! Maar wie zijn lief een keer wilt verrassen of verwennen, die krijgt er ongetwijfeld een bijzondere ervaring voor terug.    

TAGS

Vond je dit artikel leuk? Share it with the world!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lees meer verhalen en tips

zurich-zwembad Steden

Divers Zürich, van zen-funktherapie tot zwemwalhalla

Het Zwitserse Zürich staat vooral bekend als toonaangevend financieel centrum, door haar …

Lees meer
botswana-cheeta Tips Afrika

7x Game drive tips

Wanneer je in Afrika bent, dan zijn game drives een van de …

Lees meer
botswana-gamedrive-avontuur-wildlife-spotten Wildlife

Botswana game drives: ademt authentiek safari-gevoel

Wie op een klassieke safaritocht gaat, zit urenlang in de auto. Je …

Lees meer
botswana-okavanga-delta-helicoptervlucht-uitzicht Natuur

Paradijselijk Botswana omarmd door waterkracht

Ondanks de droge Kalahari woestijn is Botswana een van de vruchtbaarste landen …

Lees meer
Sluit Menu