IJsland: 4x spa- en natuurbaden, van beertub tot hot springs

IJsland, land van vulkanen, versteende lavavelden, warm waterbronnen, gletsjers en watervallen. Ook het onbekende noorden van IJsland heeft ongerept landschap van ijs en vuur te bieden. Troef is het rijke marineleven en de kleine dorpjes rond de Arctic Coast Way. Hier vind je ook een aantal heerlijk spa’s en natuurbaden waar je na een lange dag rijden, wandelen of walvissen spotten heerlijk kunt ontspannen.

Tekst: Angelique van Os | Fotografie: Henk Bothof

The Beer Spa

Het is fijn bijkomen na een frisse boottocht in een heet bierbad. Bier?! Jazeker, deze microbrouwerij biedt zeven privé-baden waar tien liter Kaldi bier, hop en kruiden doorstromen en gemend worden met zuiver bergwater. Je kunt er 25 minuten genieten van antioxidanten en mineralen die heerlijk zacht zijn voor huid en haar. En met je eigen tap kun je je helemaal uitleven. Proost!


2. Geosea

Favoriet is dit fraaie natuurbad, met adembenemend uitzicht over de baai van Húsavik. Al eeuwenlang worden hier geothermische warmwaterbronnen gebruikt. Bij Geosea wordt het water gemixt met de rijke mineralen van de zee. Het is kleinschalig en vol locals. Meer dan een drankje heb je niet nodig.


3. Mývatn Nature Baths

De hot springs van Mývatn zijn minder toeristisch en iets kleinschaliger dan het zuidelijk gelegen Blue Lagoon. Het uitzicht is ook mooier en binnen zijn geothermische stoombaden. Een perfecte afsluiting van je dag.


4. Grjótagjá

Deze kleine, verscholen grot nabij het meer Mývatn was een geliefde badplaats, die vanaf de achttiende eeuw gebruikt werd. Door geologische activiteiten tussen 1975-1984 nam de temperatuur verder toe, waardoor het te heet is om nog in te baden. Het is een beroemde filmlocatie, want hier bedreven de personages Jon Snow en Ygritte van Game of Thrones de liefde.

Meer info: northiceland.is. Dank aan Voigt Travel en Visit North Iceland.

Meer weten over Noord-IJsland? Lees dan ook ons verhaal over de Arctic Road trip en we hebben binnenkort vier tips van interessante kleinschalige musea.

tags

Did you like this article? Share it with the world!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Read more stories and tips

We have not found this blog