Wij zijn Pure off the Road

Pure off the Road brengt sterke reisverhalen, deelt verborgen juweeltjes, tips en fotoverhalen die lezen als een mix van National Geographic en Lonely Planet; gemaakt door een Nederlands journalist en fotografenduo met focus op natuur, wildlife, tribale volken, muziek en food.

Pure of the road reist van stoffige woestijnen in twintig kleurtinten naar de Ethiopische Suri mensen die nog altijd dichtbij de natuur staan. We mediteren met monniken in India en beklimmen de Mountains of the Moon in het surrealistische Rwenzori-gebergte. En we observeren en geven aandacht aan natuurconservatie. We supporten organisaties die zich onvoorwaardelijk inzetten voor mens en dier.  We gaan met onderzoekers op pad die leeuwen en luipaarden in Oeganda monitoren en samenbrengen met de lokale gemeenschap. Maar we hebben ook hotspots en tips voor je, in bruisende, hippe steden, waar muziek, eten en kunst de boventoon voeren

Welkom in onze wereld, op zoek naar hidden gems en de schoonheid van de aarde. Onze verhalen zijn persoonlijk en eerlijk. We nemen je graag mee naar onze favoriete bestemmingen, die we dus ook zelf, samen dan wel los van elkaar, hebben bezocht. Natuurlijk kunnen we niet overal naar toe en willen we blijven dromen, want er valt nog genoeg te ontdekken. Daarom delen we ook lijstjes, tips en hotspots die op onze wishlist staan of de moeite waard vinden om onder de aandacht te brengen. Dat geldt ook voor interessante fotoboeken van anderen die een land, gebied, wildlife dan wel de mens op hun eigen manier in beeld brengen. Reis met ons mee en ontdek de wereld, Pure off the Road.

Wie zijn wij?

Angelique van Os

Journalist & Hoofdredactie / video

angelique-van-os-journalist

“Jazz is ademen, reizen is leven”, zo luidt mijn motto. 

Mijn honger naar reizen begint in 2010 tijdens het maken van buitenlandse festivalreportages in jazzsteden voor Jazzism magazine, waar ik freelance redacteur van ben. Daarnaast werkt de passie voor Afrika en India van best friend, fotograaf Henk Bothof, zo aanstekelijk, dat we samen de stoute schoenen aantrekken en onze eerste trip samen in 2011 maken naar Namibië. Afzonderlijk en als duo gaan we vooral op zoek naar intrigerende muziek en bruisende culturen, naar afge-legen plekken in het laatste stukje pure Afrika of Azië, en naar eigenzinnige mensen die eeuwenoude tradities hoog houden. Maar bovenal, tonen we de schoonheid en het belang van een land of plek, zolang het er nog is.”

Angelique is professioneel journalist sinds 2002. Veel artikelen van haar zijn te vinden in Jazzism, Krant van de Aarde, Miljonet, Wideoyster en Lonely Planet. Verder zijn er vele publicaties geweest in bladen als GRANDE, GRANDE Italië, het AD, OOR, Musicmaker, Sonic, HEAVEN, Muziek.nl, Forte, Luister, Camera Magazine, de Fotograaf, Focus, Pf en Villa d’Arte. Daarnaast is ze cultureel organisator en runt ze haar eigen band, Aphranova en treedt regelmatig op met dj Sandstorm.

Henk Bothof

Fotografie, video & Website content

“Sinds 1990 reis ik naar de meest afgelegen en onbekende gebieden in de wereld, waarbij het fotograferen van tribale volken is uitgegroeid tot mijn grote passie. Vanaf 2005 ben ik werkzaam als professional en bracht in 2008 samen met Martin Bakker het boek Pure India uit, met voorwoord van Floortje Dessing. Ook in een project als Human Inside toon ik onder meer het bijzondere volk, de Suri uit Ethiopië, die vasthouden aan hun eeuwenoude tradities.”

Henk is autodidact fotograaf en sinds 2005  professioneel werkzaam. Zijn beeldmateriaal is in vele magazines gepubliceerd, zoals Lonely Planet, Jazzism, Villa           d’ Arte, Green2, Colorfull Magazine, Camera Magazine, GRANDE, GRANDE Italië, AD, Krant van de Aarde en Miljonet.com. Zijn werk is onder andere geëxposeerd door Opera Gallery, Marijke Hussstege, WTC Rotterdam en Foto Festival Naarden. Henk was in 2013 genomineerd voor de prestigieuze foto contest HIPA 2013 (Creating The Future) in the categorie Black and White.  

henk-fotograaf Pure off the Road

Samenwerken?

We werken regelmatig samen met toeristenbureau’s, reis-organisaties en -agenten. We bepalen zelf de inhoud van onze artikelen, maar zijn uiteraard altijd in voor inspirerende ideeën.

Wil je met ons samenwerken?