Podcast Mike del Ferro: pianist én globetrotter pur sang

In onze allereerste podcast spreekt Angelique met pianist Mike del Ferro. Hij reist al jaren de wereld rond en komt voor concerten op veel bijzondere en afgelegen plekken. In de Engelstalige Podcast vertelt Mike over een aantal van zijn ervaringen en culture invloeden van Noorwegen, Indonesië en Mongolië tot Afghanistan.

mike-del ferro-achter-vleugel-promofoto
mike-del ferro-govert-driessen-portret-world-staand

Mike del Ferro in het kort

Mike del Ferro gaat al heel wat jaren mee in de muziekindustrie. Del Ferro is een internationaal bekroonde pianist en componist, geboren en gevestigd in Amsterdam. Hij is de zoon van operazanger Leonard del Ferro, die samenwerkte met de grote Maria Callas en Leonard Bernstein. Muziek zit in zijn DNA. Mike begon vanaf zijn negende klassiek piano te spelen en ontdekte daarna jazzmuziek, wat zijn grootste liefde werd.

Na een studie jazz aan het Conservatorium van Amsterdam en het winnen van diverse prijzen, groeide zijn reputatie als solist, begeleider, componist en arrangeur snel en werd Mike gevraagd om op te treden met grote musici als Toots Thielemans, Branford Marsalis, Erik Truffaz, Jack DeJohnette, Randy Brecker en vele anderen.

In 2016 won Mike een Edison Jazz Award (de Nederlandse Grammy) voor het album Italian Opera meets Jazz met het geweldige Metropole Orkest en sopraan Claron McFadden.

Tijdens zijn carrière bracht Mike veel albums uit, zoals de serie van tien (!) cd’s door label Challenge Records, genaamd Songs Inspired by Wandering the Globe.

Onderscheidende plek

Door de jaren heen heeft Mike del Ferro een onderscheidende plek veroverd in de jazzwereld, door zijn klassieke opleiding te combineren met een diepe waardering voor improvisatie. Zijn pianospel wordt gekenmerkt door virtuositeit, gevoeligheid en het vermogen om muzikale grenzen te overstijgen. Moeiteloos navigeert hij door verschillende stijlen, waarbij hij elementen uit Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en wereldmuziek verwerkt in zijn composities en uitvoeringen.

Muzikale samenwerking

Een van de bepalende kenmerken van Mike’s carrière is zijn meedogenloze streven naar muzikale samenwerking. Hij heeft gewerkt met een breed scala aan muzikanten uit alle hoeken van de wereld, van Afrikaanse percussionisten tot Indiase klassieke muzikanten, en van jazzlegendes tot hedendaagse vernieuwers. Door deze samenwerkingen heeft hij een oeuvre gecreëerd dat culturele diversiteit en onderlinge verbondenheid viert.

Voor meer info over Mike del Ferro, kijk HIER

Wil je meer lezen over muziek en reizen? Kijk dan HIER.

mike-del ferro-govert-driessen-portret

Mike del Ferro geeft ook pianomasterclasses over de hele wereld, soms gecombineerd met zijn succesvolle Clinic “Self Management for Musicians”. Luister HIER naar Mike’s eigen podcasts.

En kijk HIER voor nog meer Culture Road verhalen met andere artiesten.

artikel-jazzism-mike- del ferro-2012
vervolg-interview-mike-del ferro-jazzism

tags

Did you like this article? Share it with the world!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Read more stories and tips

We have not found this blog